Groene sap spinazie paprika komkommer

Eerlijk is eerlijk, de inspiratie voor de meeste sapjes die ik met de slowjuicer maak, haal ik vaak uit andermans recepten.  Het is met sapjes best wel lastig om de juiste verhoudingen te vinden en de juiste ingrediënten te combineren. Sommige ingrediënten overheersen namelijk snel en dan proef je de rest niet meer goed. Vandaag heb ik wel weer eens succesvol geïnspireerd met ingrediënten die “op moesten”.

 

groene sap

 

Dit sapje is gemaakt van alleen maar groene ingrediënten, dus hij mag écht een groene sap genoemd worden. Er zitten veel vitaminen en mineralen in die goed zijn voor de spijsvertering, voor je botten, voor je huid en voor een goede bloeddruk. De smaak is verrassend fris. Wat mij betreft een lekkere sap voor een goed begin van je dag.

Groene sap met spinazie en paprika

Voor ongeveer een halve liter sap

 

Boodschappenlijstje

  • 3 Handen versie spinazie
  • 1 Groene paprika
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Groene appel

 

 

Groene sap

Zo maak je dit groene sapje

  1. Verwijder de zaadlijsten uit paprika en snijd hem in 8 gelijke stukken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd hem in repen van ongeveer 5 cm. Snijd ook de appel in 8 gelijke stukke
  2. Meng alle ingredienten in de sapcentrifuge of slowjuicer.
  3. Heb je te veel sap om in 1 keer op te drinken, doe dan de rest in een afsluitbaar flesje. In de koelkast is de sap een paar dagen houdbaar.

 

 

groene sap