Een handig trucje om meer groente te eten is dat je groente op een lekkere manier verwerkt in je gerechten. Deze wafels zijn daar een goed voorbeeld van.  Heerlijk voor bij de lunch en je kunt ze zowel zoet als hartig eten: zoet met wat agavesiroop en hartig met wat cottage cheese, gewone geraspte kaas of parmezaanse kaas. Omdat ze gemaakt zijn van havermeel en niet van tarwemeel zijn deze wafels ook nog eens glutenvrij. Heb je geen havermeel in huis, dan kun je ze ook maken van andere meelsoorten (tarwemeel, speltmeel etc.).

wafels havermeel courgette

Dit recept is voor ongeveer 2 wafels.

Ingrediënten 

  • 90 gram havermeel
  • 75 ml sojamelk of andere (plantaardige) melk
  • 100 gram courgette (dat is ongeveer 1/3 van de courgette)
  • 1 ei
  • bakpoeder

Verder nodig: wafelijzer

Zo maak je de glutenvrije wafels

  • Zet het wafelijzer alvast aan op de hoogste stand
  • Kluts het ei en de melk in een kom
  • Voeg het meel en het bakpoeder toe
  • Rasp de courgette met een rasp of in de keukenmachine en meng door het beslag
  • Als het wafelijzer warm genoeg is, schep je (een deel van) het beslag erin
  • Wacht 5 minuten voor je het wafelijzer opent en check dan of de wafels gaar zijn.
  • Bak je meerdere wafels houd de eerste lading dan warm in een oven van 50 graden celcius.