Granola lijkt op muesli of cruesli. Het is een geroosterde mix van granen, pitten, noten en gedroogd fruit. Je koopt het kant en klaar te koop in de winkel, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. En je kunt precies die ingrediënten gebruiken die jij lekker vindt en/of in huis hebt.  Met granola kun je echt alle kanten op. Lekker bij het ontbijt door (plantaardige) yoghurt of kwark. Granola kan ook als snack. Zelf neem ik vaak even een handje als ik aan het einde van de middag ga sporten en al trek heb.

homemade granola

Homemade granola

Dit recept is voor een voorraadpot van ongeveer een halve liter.

Ingrediënten

  • 200 gram havermoutvlokken
  • 3 eetlepels maple syrup of vloeibare honing
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 30 gram amandelen
  • 30 gram walnoten
  • 50 gram kokosrasp
  • 75 gram gojibessen

homemade granola

Zo maak je granola

  1. Warm de oven voor op 160 graden celcius
  2. Als de kokosolie niet vloeibaar is warm ‘m dan even op in een pannetje of zet een klein ovenvast schaaltje met kokosolie heel even in de oven.
  3. Meng alle ingredienten behalve de kokosrasp en de gojibessen in een grote ovenschaal.
  4. Zet de ovenschaal ongeveer een half uurtje in de oven.
  5. Schep de granola tussentijds een paar keer goed door.
  6. Haal de granola na een half uur uit de oven en schep de kokosrasp en de gojibessen er doorheen.
  7. Laat alles vervolgens goed afkoelen
  8. Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.