havermout-banaan brood

Heb je zin in brood, maar eet je liever geen granen? Probeer dan dit havermout-banaan brood, zonder gluten. Ik bak dit brood vaak in het weekend, en vries dan een deel in zodat ik er de hele week plezier van heb.  Je kunt het brood “zo” eten of beleggen met wat pindakaas, notenpasta of ander beleg naar smaak.

Recept voor 1 brood

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 15 gram pompoenpitten
  • handje walnoten
  • handje rozijnen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 glas ongezoete amandelmelk
  • 2 rijpe bananen

Verder nodig: cakeblik en bakpapier

Zo maak je Havermout-banaan brood

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Hak de walnoten in stukjes
  3. Prak de bananen
  4. Meng alle ingrediënten in een kom
  5. Roer goed door tot het een “deeg” wordt
  6. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het deeg erin
  7. Bak het brood in 45 minuten gaar

Eet smakelijk!