Recept pizza tonijn

Oke, een pizza is niet het gezondste eten dat je kunt bedenken. Maar wel erg lekker. Een pizza is niet voor elke dag, maar als je kiest voor gezondere toppings kan het best af en toe.  Dit is het recept van één van mijn favoriete pizza’s: pizza met tonijn. Serveer er een lekkere groene salade bij en je feestmaal is compleet.

Recept pizza met tonijn

Dit recept is voor 1 pizza.

Ingrediënten

De pizzabodem:

 • 2,5 gram droge gist
 • 100 gram 00  bloem
 • snufje suiker
 • snufje  zout
 • 0,5 eetlepel olijfolie
 • 60 ml lauwwarm water

Voor het bakken heb je een pizzasteen nodig.

De topping:

 • 100 gram hüttenkäse
 • 1 eetlepel zelfgemaakte tomatensaus
 • 1 teen knoflook
 • 1 eetlepel rode paprika in blokjes
 • 1 eetlepel ui in dunne ringen
 • 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas
 • wat plakjes verse tomaat
 • 25 gram tonijn in blik (op olijfolie)
 • Veel gedroogde oregano

ZO MAAK JE DE PIZZA MET TONIJN

Begin met de bodem. De snelste manier is deeg maken met een broodbakmachine. Doe hiervoor alle ingrediënten in de mengkom en maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing van de machine Heb je geen broodbakmachine kneed dan zelf deeg volgens deze instructies.  Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 24o graden. Rol het deeg vervolgens uit en beleg de pizza met de toppings. Begin met de tomatensaus en doe vervolgens de rest van de toppings naar eigen smaak en inzicht op de pizza.

Bak de pizza nu op de pizzasteen in ongeveer 5 minuten gaar in de gloeiend hete oven.