Recept pasta alla norma

Pasta alla norma is een klassiek pastagerecht uit Sicilië zonder vlees of vis. Dit is één van mijn favoriete recepten van Jamie Oliver en het komt uit Jamie’s Italië, één van mijn favoriete kookboeken. Het is een  lekker licht gerecht en de smaken zijn puur en eerlijk.  Deze pasta is perfect voor een doordeweekse avond, want binnen een half uur staat hij op tafel. Lekker met een groene salade.

Recept pasta alla norma

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 Aubergines in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 4 Tenen Knoflook uit de knoflookpers
  • Een bosje basilicum, fijngehakt
  • Eetlepel gedroogde oregano
  • Theelepel witte wijnazijn
  • 2 Blikken gepelde tomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram ricotta
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je pasta alla norma

Zet alvast een grote pan water voor de spaghetti op het vuur.

Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de aubergines op matig vuur samen met de oregano goudbruin. Zet het vuur lager en doe de knoflook  ook in de pan. Roer goed en doe de wijnazijn en de tomaten erbij.  Breng het aan de kook, voeg naar smaak peper en zout toe. Zet het vuur weer lager en laat het ongeveer een kwartiertje pruttelen. Doe de basilicum er pas op het laatst doorheen. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering.

Kook intussen de spaghetti gaar. Als het goed is zijn de spaghetti en de saus ongeveer gelijktijdig klaar. Doe de tomatensaus bij de spaghetti en rasp de ricotta er overheen. Strooi een paar blaadjes basilicum over de pasta ter garnering.