Recept superfood smoothie

Wil je weer eens iets anders bij ontbijt of lunch in plaats van de boterham? Ga je sporten en kun je wel wat extra’s gebruiken? Probeer eens een gezonde smoothie van zuivel, fruit, avocado en superfood zoals maca en hennepzaad. Deze smoothie kun je ook gerust meenemen naar school of werk en is supersnel klaar. Wel in de koelkast bewaren, koud is de smoothie op zijn best.

Deze smoothie zit vol met superfood: avocado, hennepzaad, maca en kaneel. Daar krijg je energie van! In plaats van geitenyoghurt kun je ook gewone yoghurt nemen als je dat lekkerder vindt. Geitenmelk wordt wel gemakkelijker verteerd  dan koemelk en er zitten meer vitamines zoals vitamine A en vitamine D in.

Superfood smoothie

Dit recept is voor 1 smoothie

Ingrediënten

  • 1/4 avocado
  • 1 banaan
  • 5 aardbeien
  • 5 bramen (uit de diepvries of vers)
  • 200 gr geitenyoghurt
  • 1 theelepel hennepzaad
  • 1 theelepel maca
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Extra nodig: keukenmachine of blender

Zo maak je de superfood smoothie

Maak het fruit schoon en doe alles in de blender. Voeg ook de avocado en de geitenyoghurt toe. Blend voor ongeveer 20 seconden. Voeg het hennepzaad, de maca, kaneel toe en mix nog ongeveer een minuut tot je een gladde  massa hebt. Als de smoothie te dik is, voeg dan water toe en mix nog even kort.