Deze havermout muffins maak je gewoon ’s avonds, dan heb je de volgende ochtend een goede start van de dag. De muffins die je niet meteen op eet, kun je invriezen voor later.  Deze muffins zijn trouwens ook een prima start van de dag voor de kinderen of als tussendoortje voor jezelf.  Ze zijn voedzaam door de havermout, de eieren en het fruit en ze zijn ook nog eens gluten- en lactosevrij en zonder geraffineerde suikers.

Havermout muffins met blauwe bessen

Dit recept is voor ongeveer 10 muffins.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel macapoeder
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 125 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)

Verder nodig: blender, muffin bakblik

Zo maak je havermout muffins met blauwe bessen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de bessen in de blender en mix tot je een glad beslag hebt.
  3. Voeg de bessen toe en roer ze er goed doorheen.
  4. Neem het muffinbakblik. Bekleed de vormpjes met papieren muffin vormpjes of stukjes bakpapier.
  5. Verdeel je beslag vervolgens over de vormpjes.
  6. Bak af in ongeveer 25-30 minuten.