Overnight Oats

Overnight Oats

Mijn favoriete ontbijt? Overnight Oats. Meerdere keren per week  maak ik voor mijzelf een heerlijke kom overnight oats. Saai? Nee hoor. Want er is geen kom overnight oats hetzelfde. Zo klaar, supergezond en erg lekker. Oh ja, met zo’n ontbijtje red je het met gemak tot de lunch.

Overnight oats toppings  Qua toppings kan eigenlijk alles. In mijn kast vind je vooral gojibessen, incabessen, moeibeien, geraspte kokos, rauwe cacao, bijenpollen, pitten en chiazaden. Een beetje kaneel is ook erg lekker. Leef je uit, mix & match!

Wat is Overnight Oats?

Overnight Oats is havermout die je een nachtje laat weken in een beetje (plantaardige) melk. Havermout is supergezond. Vooral vanwege de vezels, en de langzame koolhydraten. Hierdoor stijgt je bloedsuiker niet zo snel en houd je langer een vol gevoel.  Ook zitten er veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B1, magnesium en fosfor in.  Havermout is ook nog eens glutenvrij. Met recht powerfood dus!

Je kunt overnight oats trouwens ook met gewone koemelk of water maken, maar ik gebruik bij voorkeur plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk, kokosmelk of rijstmelk.

Overnight Oats

Voor 1 persoon

Boodschappenlijstje

  • 3 Eetlepels havermout
  • 150 ml plantaardige (of gewone) melk
  • Fruit naar keuze
  • Noten, pitten, zaden, superfood

Overnight oats toppings

Qua toppings kan eigenlijk alles. In mijn kast vind je vooral gojibessen, incabessen, moeibeien, geraspte kokos, rauwe cacao, bijenpollen, pitten en chiazaden. Een beetje kaneel is ook erg lekker. Leef je uit, mix & match!

Zo maak je overnight oats

Begin met de basis. Mix de avond vooraf 3 eetlepels havermout en 150 ml (plantaardige) melk of water in een kommetje of glas. Dek af met een stukje huishoudfolie en zet het in de koelkast. Hierdoor wordt al het vocht opgenomen en krijg je lekkere smeuïge havermout. Verheug je alvast op morgenochtend!

De volgende ochtend maak je je ontbijt af.  Roer de havermout goed door en voeg wat stukjes fruit, zaden en eventueel superfoods zoals goji bessen, bijenpollen of chiazaden toe. Qua fruit is eigenlijk alles wel geschikt. Mijn persoonlijke favorieten? Blauwe bessen, kiwi, mango of aardbei.  Soms gebruik ik ook meerdere soorten, zoals sinaasappel en granaatappel. Of diepvriesfruit als ik geen vers fruit meer heb. Het is maar net wat we in huis hebben en wat er in het seizoen is. Afwisselen is waar het om gaat. Wissel ook de toppings af. Zo heb je iedere keer een ander ontbijt.