
Fruit uit de diepvries
Fruit is hartstikke belangrijk en hartstikke gezond. Dat weet iedereen. In fruit zitten veel belangrijke vitamines en mineralen. Om daar zoveel mogelijk van te profiteren, adviseer ik zoveel mogelijk te variëren. In de zomer is dat toch altijd wat gemakkelijker dan in de winter. In de zomer is er lekker veel zomerfruit: aardbeien, kersen, bessen en bramen en perziken. In de winter moeten we het doen met appels, peren en mandarijnen. Ook heerlijk, maar wat is het fijn als we in de winter ook van zomerfruit kunnen genieten. Typisch zomerfruit zoals aardbeien, bessen en bramen is er ook wel in de winter, maar dat is meestal erg duur en komt vaak uit het buitenland of uit de kas. Niet ideaal dus.
Gelukkig is er een oplossing en die heet Fruit uit de diepvries!
Waar koop je fruit uit de diepvries?
Fruit uit de diepvries vind je tegenwoordig bij vrijwel alle supermarkten, maar ook bij natuurwinkels en bij Marqt. Bij Albert Heijn hebben ze het “Doosjevol” genoemd. Dus ” Doosjevol Aardbeien” ” Doosjevol Mango”, “Doosjevol Ananas enz. Natuurlijk gaat er niets boven verse producten, maar fruit uit de diepvries kan wel een prima alternatief zijn.
Voordelen fruit uit de diepvries
- Je hebt altijd een voorraadje fruit in huis
- De smaak is prima. Het fruit is vooral lekker door yoghurt of bij ijs.
- Direct uit de vriezer kun je in de blender smoothies maken met bevroren fruit
- Het is goedkoop: doordat het fruit direct in het seizoen wordt ingevroren, en het aanbod op dat moment het grootst is, betaal je veel minder vergeleken met verse producten.
- Het is relatief “groen”. Je koopt seizoensproducten en geen producten die in kassen zijn geteeld of uit een warm land zijn ingevlogen.
Nadelen fruit uit de diepvries
- De structuur van het fruit heeft wel te lijden in de diepvries: vooral de frambozen worden erg slap. Voor een smoothie of in de yoghurt maakt dat natuurlijk niets uit.
- Je moet het fruit vooraf even ontdooien. Het duurt ongeveer een uur voor het fruit buiten de koelkast of vriezer ontdooid is en ongeveer 3 uur in de koelkast.
Fritz
Geplaatst op 20:22h, 06 juniHeeft dit er niet gewoon mee te maken dat er bij het invriezen vocht onttrokken wordt en dus er minder vocht in zit per 100gram….?
Stef
Geplaatst op 22:01h, 10 augustusDe frambozen zijn echt niéts vergeleken met verse frambozen uit de tuin. Wil de rest al niet eens meer proberen, zo erg vond ik dit tegenvallen..
amanda
Geplaatst op 13:33h, 23 januarivoor smoothies en in taarten is dit een heel goed alternatief, njammie
Sandra
Geplaatst op 06:28h, 31 maartde frambozen zijn 10x beter dan verse jammie de aardbeien en kersen zijn ook erg lekker vooral in smoothies…