Calorieën in alcohol

Feestje? Etentje, avondje stappen of gewoon thuis op de bank: een lekker drankje “hoort erbij” . Heerlijk, maar alcohol is niet echt vriendelijk voor de lijn. Ben je aan het afvallen, dan kan een drankje op zijn tijd wat mij betreft gerust. Gewoon niet elke dag, maar zo af en toe kan het prima.  Zolang je per keer niet meer drinkt dan 2 glazen per keer is er niet zo veel aan de hand. Niet alleen vanwege de calorieën, maar ook omdat maakt alcohol je vaak ongeremder maakt. Daardoor ben je meestal eerder geneigd toe te geven aan lekkere hapjes en snacks.  Spijt komt dan meestal de volgende dag…

Welk drankje kan ik dan het beste kiezen? Kijk in het volgende lijstje

Calorieën in alcoholische drankjes per glas

 • Advocaat 120
 • Bessenjenever 65
 • Bier 105
 • Breezer 204
 • Champagne 65
 • Cognac 180
 • Gin Tonic 120
 • Jenever  70
 • Likeur  85
 • Port 150
 • Rode wijn  75
 • Rum  65
 • Sangria  165
 • Sherry  55
 • Whisky 85
 • Witte wijn (droog)  75
 • Witte wijn (zoet)  95
 • Wodka  85

Welk drankje kies jij en waarom?

leonoor
info@slimmerafslanken.nl

Weet veel van eten, gek op sport en fan van een gezonde leefstijl. Wil mensen bewust maken dat lekker eten en gezond leven perfect te combineren zijn.

1Reactie
 • Johan
  Geplaatst op 21:40h, 10 februari Beantwoorden

  Als ik alcohol drink (niet vaak) is het meestal een borreltje, dus jonge jenever. Dan hou ik het ook bij één glaasje. Het verbaast me overigens dat in cognac zoveel calorieën zouden zitten; klopt dat wel?

Geef een reactie