Tips om kerst-kilo’s te voorkomen

kerst

Bijna kerst! De kerstboom staat, het huis is in kerst-sfeer. Gezellig samen met familie en vrienden, lekker eten en drinken. Kijk jij er naar uit of heb je toch ook wel last van kerst-stress?

Kerst-stress van alle boodschappen die je nog in huis moet halen, van de laatste kerst cadeaus die je niet kunt vinden in de te drukke winkels, van de recepten voor je 5 gangen diner, de wijn die erbij moet passen én of je niet te veel zult eten en drinken zodat je over een paar dagen net als vorige jaren een paar kerst-kilo’s erbij hebt? Maak je over dat laatste vooral niet druk. 

Tips om kerst-kilo’s te voorkomen

  • Gourmet of fondue met kerst? Neem niet alleen vlees, maar ook lekker veel groenten: ui, paprika en champignons. Slank en lekker.
  • Voorkom dat je veel trek hebt als je uit eten gaat. Eet thuis alvast iets lichts zoals fruit of rauwkost. Zo kun je je beter beheersen aan tafel.
  • Wissel wijn en water af. Na elk glas wijn een glas water. Zo drink je automatisch minder alcohol.
  • Niet én een uitgebreid ontbijt én een uitgebreide lunch én een 5 gangen diner. Niet nodig. Neem of een uitgebreid ontbijt en het 5 gangen diner en eet voor de lunch iets lichts, zoals een soep of salade. Of combineer ontbijt en diner in een brunch en schuif ’s avonds aan bij de kerst-dis.
  • Borrelen? Kies voor slanke borrelhapjes: cherrytomaatjes, blokjes 20+ kaas, gevulde eieren. Liever geen bitterballen of leverworst.
  • Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dus eet een normale portie van iets wat je héél lekker vindt en geniet er ook héél erg van. In plaats van een enorme portie die je zonder goed te proeven wegwerkt. Kauw heel goed en vraag jezelf af: wat proef ik nu precies. Zo geniet je er meer van.
  • Eet je meer tijdens de feestdagen, beweeg dan ook meer. Haal een frisse neus in het bos, ga bowlen of ga op de fiets naar de familie. Of ga naar de sportschool. Veel sportscholen zijn gewoon open.
  • Het allerbelangrijkste:  GENIET vooral van de feestdagen, kwel jezelf niet. Ga erna direct weer aan de slag om de eventuele extra kilo’s er weer af te krijgen! Waarschijnlijk valt het allemaal hartstikke mee!

Fijne Kerstdagen!