Welke voedingsmiddelen helpen bij migraine?

voedingsmiddelen migraine

Heb je wel eens last van migraine?  Onderschat de rol van voeding niet als het gaat om het voorkomen en verlichten van migraine. Hier een aantal voedingsmiddelen en kruiden die kunnen helpen bij het voorkomen van migraine of het verlichten ervan.

Lavendel

Lavendel staat bekend als natuurlijke pijnstiller. Gebruik gedroogde lavendel en leg het bijvoorbeeld op je nachtkastje. Ook kun je lavendelthee drinken of lavendelolie gebruiken.

Gember, pepermunt en cayenne

Ook gember, pepermunt en cayenne zijn natuurlijke pijnstillers en hebben de meeste mensen wel in huis. Maak er thee van of gebruik het bij het koken.

Kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers

Kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers kunnen migraine triggeren. Ben je gevoelig voor migraine gebruik dan geen zoetjes in de koffie, drink geen light frisdranken etc.. Wees ook kritisch bij het boodschappen doen. Lees etiketten en koop een product niet als er smaakversterkers in zitten. Smaakversterkers zitten vaak in kant-en-klaar producten, soepen, chips en nog veel meer.

Chocolade, alcohol, suiker en koffie

Bij sommige mensen veroorzaken voedingsmiddelen zoals chocolade, energiedrank, koffie, frisdrank en snoepgoed migraine. Dit geldt ook voor pinda’s, oude kaas en gluten (bijvoorbeeld brood en pasta). Als je vermoedt dat je gevoelig bent voor 1 van deze producten, laat het dan een tijdje weg uit je voedingspatroon en kijk of het helpt.

Bron:  foodmatters.tv