Sint Maarten snoep

sint maarten snoep

Op 11 november wordt in sommige delen van Nederland Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan met lampionnen langs de deuren, zingen een Sint Maarten liedje en krijgen dan snoep of fruit.  Na afloop hebben de kinderen vaak een tas vol snoep. Niet erg gezond want kinderen worden er dik van en ze krijgen gaatjes in de tanden.

Welk snoep je het beste kunt uitdelen is elk jaar dan ook weer een lastige vraag.

Light snoep

Naast de ‘normale’ variant is er vaak ook een ‘light’ variant van sommige snoepsoorten. Meestal is die suikervrij. De suiker in het snoepgoed is vervangen door zoetstoffen zoals Isomalt, Maltitol, Sorbitol en Sucralose en daarmee bespaar je een flink deel van de calorieën. Dat is op zich goed nieuws, alleen zijn die kunstmatige zoetstoffen helaas niet zo gezond, want je kan er allerlei vervelende buikklachten van krijgen.

Light snoep is helaas niet zo’n gezonde optie. Wat dan wel?

Verantwoorde traktaties

Hier wat suggesties voor verantwoordere traktaties:

  • Een doosje rozijntjes
  • Een stuk fruit
  • Een fruitlolly (stukjes ingepakt fruit op een prikker)
  • Zelfgemaakte fruitsnoepjes
  • Minizakje zelfgemaakte popcorn
  • Kleine zelfgebakken koekjes van havermout, fruit en noten
2 antwoorden
  1. Helen zegt:

    Wat een hoop ongezonde suggesties. Suiker met meel dat is peperkoek. Slechter kan je een kind haast niet geven.

Reacties zijn gesloten.