De film Food INC: hungry for change

FOOD INC

Food Inc.

Ben je geïnteresseerd in voeding en de herkomst ervan, bekijk dan de de Amerikaanse  documentaire Food INC. Deze film laat zien hoe de Amerikaanse voedingsindustrie de afgelopen 50 jaar dramatisch is veranderd.  In het land zijn slechts enkele zeer grote en machtige bedrijven zijn, die de voedselmarkt volledig domineren.

Macht van de voedselindustrie

De film gaat onder andere over hoe verslavend bepaalde voedingsmiddelen zijn, hoe bewerkt ons voedsel tegenwoordig is en hoe het nu zit met kreten als “light”, ” suikervrij” en “vetarm”. Wij vonden het vooral heel shockerend om te zien hoe groot de macht is van voedselproducenten. Het gaat allang niet meer om voeden en gezond houden van mensen, het lijkt puur en alleen om commercie te draaien.

Eigen verantwoordelijkheid

Wat wij vooral opstaken van Food INC is, dat de verantwoordelijkheid hiervoor niet alleen bij die voedselproducten ligt, maar juist ook bij jou en mij. Wij hebben een stem door steeds opnieuw te kiezen voor bijvoorbeeld eerlijk geproduceerd puur en onbewerkt voedsel, van het seizoen en uit de buurt. Door dat elke keer opnieuw te doen, zal uiteindelijk massaal geproduceerd voedsel minder verkocht worden. Zolang we dat namelijk kopen heeft de industrie voldoende reden om te blijven produceren.

Kijk voor een goede Nederlandse recensie en de trailer op Foodish.nl  en voor meer informatie over Food INC op deze website.

” You’ll never look at dinner the same way”