Havermoutkoeken fruit en noten

Lekker maar verantwoord snacken? Dus zonder toegevoegde, geraffineerde suikers, met weinig verzadigde vetten en zonder toegevoegde boter of olie? Probeer deze havermout koeken met gedroogd fruit en pompoenpitten eens.  Ze zijn echt heerlijk en zijn wat ons betreft een prima alternatief voor de zogenaamd gezonde koeken die je in de winkel koopt. Daar zit meestal veel meer suiker, vet en rommel in.

Havermout-banaan koeken

Voor 8 grote koeken

Boodschappenlijstje

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 theelepel kokosrasp
  • 1 gedroogde vijg
  • 5 gram pure chocolade in heel kleine stukjes
  • 1 theelepel pompoenpitten

Zo maak je havermout-banaan koeken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Pureer de bananen met de staafmixer en roer er vervolgens de havermout, het amandelmeel en de kokosrasp doorheen.  Meng het goed door elkaar tot je een homogene massa krijgt. Laat dit mengsel even staan zodat de banaan de havermout opneemt. Snijd intussen de gedroogde vijg in heel kleine stukjes en roer deze samen met de rest van de ingrediënten door het havermout-banaanmengsel.

Neem een grote bakplaat, leg er een vel bakpapier op.  Maak ongeveer 8 ronde koeken van je beslag en strijk de bovenkant mooi glad.

Bak de koeken ongeveer 20-25 minuten in de oven op 200 graden. Haal ze uit de oven en laat ze op een bord afkoelen en nog iets verder uitharden.

Wil je de koeken nog iets zoeter maken, voeg dan een klein beetje honing aan het beslag toe.

Met dit recept kun je eindeloos variëren met je favoriete gedroogde fruit (abrikozen, rozijnen, bessen), noten (gehakte amandelen,  hazelnoten) en zaden en pitten (sesamzaad, zonnebloempitten). Of koop een kant-en-klare pitten en zadenmix in de winkel.

Voedingswaarde havermout-banaan koeken

65 kcal – 1,9 gram vet –  1,4 gram eiwit – 10 gram koolhydraten per koek