Diepvriesfruit

diepvriesfruit

Je hebt het vast wel eens in de supermarkt gezien: diepvriesfruit. Maar wat kun je er precies mee en moet je diepvriesfruit nu wel of niet in huis halen?

Fruit in het seizoen

Fruit is hartstikke belangrijk en hartstikke gezond. Dat weet iedereen. In fruit zitten veel belangrijke vitamines en mineralen. Om daar zoveel mogelijk van te profiteren, adviseer ik zoveel mogelijk te variëren.  In de zomer is dat toch altijd  wat gemakkelijker  dan in de winter. In de zomer is er lekker veel zomerfruit: aardbeien, kersen, bessen en bramen en perziken. In de winter moeten we het doen met appels, peren en mandarijnen. Ook heerlijk, maar wat is het fijn als we in de winter ook van zomerfruit kunnen genieten. Typisch zomerfruit zoals aardbeien, bessen en bramen is er ook wel in de winter, maar dat is meestal erg duur en komt vaak uit het buitenland of uit de kas.  Niet ideaal dus.

Gelukkig is er een oplossing en die heet diepvriesfruit.

Waar koop je fruit uit de diepvries?

Fruit uit de diepvries vind je tegenwoordig bij vrijwel alle supermarkten, maar ook bij natuurwinkels en bij Marqt. Bij Albert Heijn hebben ze het “Doosjevol” genoemd. Dus ” Doosjevol Aardbeien” ” Doosjevol Mango”, “Doosjevol Ananas enz.

Voordelen van diepvriesfruit

  • Je hebt altijd een voorraadje fruit in huis
  • De smaak is prima. Diepvriesfruit is vooral lekker door yoghurt of bij ijs.
  • Direct uit de vriezer kun je in de blender smoothies maken met diepvriesfruit.
  • Diepvriesfruit is goedkoop: doordat het fruit direct in het seizoen wordt ingevroren, en het aanbod op dat moment het grootst is, betaal je veel minder vergeleken met verse producten.
  • Het is relatief “groen”. Je koopt seizoensproducten en geen producten die in kassen zijn geteeld of uit een warm land zijn ingevlogen.

Is diepvriesfruit ongezond?

De structuur van het fruit heeft wel te lijden in de diepvries: vooral de frambozen worden erg slap. Voor een smoothie of in de yoghurt maakt dat natuurlijk niets uit. De meeste vitamines en mineralen in het fruit worden gewoon behouden. Daarom is diepvriesfruit zeker niet ongezond.

Hoe lang diepvriesfruit ontdooien?

Je moet het fruit vooraf natuurlijk wel even ontdooien. Het duurt ongeveer een uur voor het fruit buiten de koelkast of vriezer ontdooid is en ongeveer 3 uur in de koelkast.

Kortom, het is echt een aanrader om altijd een kleine voorraad diepvriesfruit in te slaan. Het is handig om in huis te hebben, je kunt er van alles mee maken, het is goedkoop en bijna net zo gezond als vers fruit.

4 antwoorden
  1. Fritz zegt:

    Heeft dit er niet gewoon mee te maken dat er bij het invriezen vocht onttrokken wordt en dus er minder vocht in zit per 100gram….?

  2. Stef zegt:

    De frambozen zijn echt niéts vergeleken met verse frambozen uit de tuin. Wil de rest al niet eens meer proberen, zo erg vond ik dit tegenvallen..

  3. Sandra zegt:

    de frambozen zijn 10x beter dan verse jammie de aardbeien en kersen zijn ook erg lekker vooral in smoothies…

Reacties zijn gesloten.