Recept glutenvrije pannenkoeken

Het leuke van zelf pannenkoekenbeslag maken is dat je zelf bepaalt welke ingrediënten je gebruikt. Wil je bijvoorbeeld een glutenvrije pannenkoek, dan kun je met een glutenvrij mee zoals boekweitmeel,  amandelmeel, kokosmeel of havermeel ook hele lekkere pannenkoeken bakken. In dit recept voor glutenvrije pannenkoeken gebruik ik boekweitmeel en amandelmeel. Beide meelsoorten zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Amandelmeel bevat bovendien minder koolhydraten vergeleken met bijvoorbeeld tarwemeel, waar traditionele pannenkoeken meestal mee gebakken worden.

Om de pannenkoeken lekker luchtig te maken gebruik ik wat bakpoeder, yoghurt en eiwitpoeder. Heb je geen eiwitpoeder in huis, zonder kan het ook.

Recept glutenvrije pannenkoeken

Dit recept is voor 2 flinke pannenkoeken.

Ingrediënten:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 60 gram magere yoghurt
  • 6 gram wijnsteen bakpoeder
  • 20 gram neutraal eiwipoeder (ik gebruikte Royal Green whey protein isolate)
  • water

Verder nodig: koekenpan en een kom om het beslag in te maken.

Zo maak je de glutenvrije pannenkoeken

Maak eerst het beslag:

Klop het ei los in een kom. Voeg het amandelmeel en het boekweitmeel toe en roer goed door. Zorg dat je geen klontjes meer ziet. Doe vervolgens de yoghurt, het eiwitpoeder en het bakpoeder erdoor en roer nog even goed. Schenk tot slot nog wat water erbij om je beslag tot de gewenste dikte te maken en je kunt gaan bakken.

Vet een koekenpan in met wat kokosolie en laat de pan goed heet worden. Bak de pannenkoeken op een laag vuur. Als de bovenkant droog is, draai dan voorzichtig om tot hij gaar is. Let op, bak de pannenkoek niet te lang, want dan wordt hij droog.