paaseieren

Paaseieren calorieën en vet

Nu het bijna Pasen is liggen alle winkel vol met chocolade paaseieren en chocolade paashazen in alle soorten en maten. Een klein paaseitje lijkt zo onschuldig en niet zo erg als je aan het afvallen bent. Maar schijn bedriegt…. Want zeg eens eerlijk, kun jij het bij één paaseitje houden als er een hele schaal op tafel staat?

Een ei hoort erbij

Wil je genieten van iets lekkers bij de thee rond Pasen, doe dat dan zeker, maar kies bewust. Kies bij voorkeur voor chocolade-eieren van pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacao percentage. Die bevat namelijk meer cacao en minder suiker en biedt gezondheidsvoordelen vanwege de de antioxidanten die er in zitten. Laat de eieren en paashazen die gemaakt zijn van cacao-fantasie liever staan. Cacao-fantasie ziet er uit als gewone chocolade, maar mag niet zo heten omdat er minder dan 35% cacao in zit en vaak veel meer suiker en additieven.

Calorieën en vet paaseieren

In een klein paaseitje van 8 gram zitten 44 kcal en 3 gram vet. Het maakt wat dat betreft niet zoveel uit of je melk, witte, pure chocolade eet.

Calorieën en vet zitten grote paaseieren en paashazen

Naast de kleine paaseitjes zijn er natuurlijk altijd van die grote paaseieren en paashazen. Lekker! Wat er in zit? Kijk even naar het gewicht:

  • Groot paasei van 50 gram wit, melk of puur ongeveer 270 kcal. Gevuld met praliné 325 kcal.
  • Groot paasei of paashaas van 200 gram melkchocolade: 1.076 kcal en 80 gram vet per stuk
  • Grote paashaas van 500 gram melkchocolade: 2.690 kcal en 200 gram vet per stuk

Even opletten dus, want voor je het weet heb je in één keer het aantal calorieën voor een hele dag binnen 🙂

Vrolijk Pasen!

leonoor
info@slimmerafslanken.nl

Weet veel van eten, gek op sport en fan van een gezonde leefstijl. Wil mensen bewust maken dat lekker eten en gezond leven perfect te combineren zijn.

Geen reactie's

Geef een reactie