Hoeveel calorieën zitten in een paasei?

calorieën paasei

Al ruim vóór Pasen liggen de winkel vol met chocolade paaseieren en chocolade paashazen in alle soorten en maten. Een klein paaseitje lijkt zo onschuldig en niet zo erg als je aan het afvallen bent. Of wel? Je leest het in dit artikel.

Verschillende soorten paaseieren

Paaseieren heb je in verschillende soorten. Net als bij chocoladerepen heb je paaseieren van pure chocolade of van cacao-fantasie, of een combinatie daarvan. Het beste is om te kiezen voor  chocolade-eieren van pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacao percentage. Die bevat namelijk meer cacao en minder suiker en dankzij de antioxidanten zit er ook nog wel iets gezonds in. Cacao-fantasie ziet er uit als gewone chocolade, maar mag niet zo heten omdat er minder dan 35% cacao in zit. Ook zit er vaak meer suiker en toevoegingen in. Kies die liever niet.

Hoeveel calorieën zitten in een paasei?

In een klein paaseitje van 8 gram zitten ongeveer 44 calorieën en 3 gram vet. Het maakt wat niet zo gek veel uit of je melk, witte, pure chocolade eet.

Hoeveel calorieën zitten in grote paaseieren en paashazen?

Naast de kleine paaseitjes zijn er natuurlijk altijd van die grote paaseieren en paashazen. Lekker! Wat er in zit? Kijk even naar het gewicht:

  • Groot paasei van 50 gram wit, melk of puur ongeveer 270 calorieën. Gevuld met praliné 325 calorieën.
  • Groot paasei of paashaas van 200 gram melkchocolade: 1.076 calorieën en 80 gram vet per stuk
  • Grote paashaas van 500 gram melkchocolade: 2.690 calorieën en 200 gram vet per stuk