Havermout Muffins met blauwe bessen

Ik hoor het zo vaak: “Ontbijten, nee hoor daar heb ik geen tijd voor ’s morgens”.  Onzin.  Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lijft heeft brandstof nodig om de dag te beginnen. Deze muffins maak je gewoon ’s avonds, dan heb je de volgende ochtend een prima start van de dag. De muffins die je niet meteen op eet, vries je gewoon per stuk in voor later.  Deze muffins zijn trouwens ook een prima start van de dag voor de kinderen of als tussendoortje voor jezelf.  Ze zijn voedzaam door de havermout, de eieren en het fruit en ze zijn ook nog eens gluten- en lactosevrij en zonder geraffineerde suikers.

Voedingswaarde muffin

Een muffin bevat 100 calorieën, 14 gram koolhydraten, 5 gram eiwit en 4 gram onverzadigde vetten.

 

havermoutmuffins

Voor 10 muffins
Boodschappenlijstje

  • 100 gram havermout
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel macapoeder
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 125 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)

 

Verder nodig: blender, muffin bakblik

Zo maak je de muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingredienten behalve de bessen in de blender en mix tot je een glad beslag hebt.
  3. Voeg de bessen toe en roer ze er goed doorheen.
  4. Neem het muffinbakblik. Bekleed de vormpjes met papieren muffin vormpjes of stukjes bakpapier.
  5. Verdeel je beslag vervolgens over de vormpjes.
  6. Bak af in ongeveer 25-30 minuten.