Aankomen vakantie

aankomen vakantie
Terug van vakantie geeft de weegschaal al snel een paar kilo extra aan. Vervelend. Heb je daar de rest van het jaar zo hard voor gewerkt? In dit artikel lees je hoe je extra vakantiekilo’s kunt voorkomen.

5 tips om niet aan te komen tijdens je vakantie

Met deze handige tips voorkom je de vervelende vakantie-kilo’s.

Eet gewoon drie maaltijden per dag

Eet net als thuis 3 maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. Beperk je tussendoortjes tot 1 of 2 per dag en spreek een maximum met jezelf af. Dus óf een wijntje bij het eten óf een roomijsje tussendoor, niet allebei. Je kunt de teugels gerust iets laten vieren, het is tenslotte vakantie, maar houd het binnen de perken.

Bij het All-inclusive buffet

Laat je niet helemaal gaan bij het all-inclusive buffet. Gewoon (bruin)brood in plaats van croissants of pannenkoeken. Rijst in plaats van friet, tomatensaus in plaats van roomsaus. Schep niet meer dan 1 keer op. Neem voor het avondeten vooral veel groente met wat vlees of vis. Vaak staan deze producten helemaal aan het einde van het buffet, dus laad niet meteen aan het begin je bordje vol. Brood en pasta’s liggen vaak vooraan. Dit zijn goedkopere producten, dus om geld uit te sparen wil een hoteleigenaar het liefst dat je daar zo veel mogelijk van eet en daardoor minder plaats op je bord hebt voor duurdere producten zoals vlees en groenten.

Water drinken

Drink genoeg water. Zeker als het warm is. Goed om je lichaamstemperatuur op peil te houden en om afvalstoffen af te voeren. Laat frisdrank met suiker  staan. Je krijgt er alleen maar meer dorst van en er zitten ongemerkt veel calorieën in.

Alcoholische drankjes met veel calorieën

Pas op voor cocktails en mixdrankjes. Lekker, maar er zit veel suiker in en daardoor zijn het echte caloriebommen. Kies liever voor bier of wijn als je alcohol drinkt.

Beweeg ook op vakantie

Beweeg: verken de omgeving te voet of huur een fiets. Is er een zwembad, ga baantjes trekken. Wat je doet maakt niet zoveel uit. Zorg in ieder geval dat je elke dag iets doet, zeker als je verder een groot deel van je vakantie op je ligbed ligt te zonnen.