Courgette eier-muffins met huttenkase

Soms pakt een experiment meteen heel goed uit. Dit is zo’n experiment: hartige eiermuffins met courgette, hüttenkäse en amandelmeel. Je maakt ze in een handomdraai en je eet ze bij de lunch (met een groene salade erbij) of als snack. De muffins zijn glutenvrij, koolhydraatarm en met hun 5 gram eiwit per muffin ook nog eens geschikt als post-workout snack: goed voor je herstel na een zware training.

 

courgette ei muffin

Recept voor 12 muffins

Boodschappenlijstje

  • 3 Eieren
  • 150 Gram courgette
  • 100 Gram Hüttenkäse
  • 50 Gram amandelmeel
  • 10 Gram bakpoeder
  • Oregano
  • Peper en zout

Verder nodig: muffintray en papieren muffin vormpjes (of bakpapier)

Zo maak je de eiermuffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet de muffintray alvast klaar met de papieren vormpjes erin
  • Kluts de eieren los in een grote kom
  • Snijd de courgette in hele kleine blokjes
  • Doe de courgette en alle andere ingrediënten bij de losgeklopte eieren in de kom
  • Meng goed en voeg peper en zout naar smaak toe
  • Schep het mengsel in de vormpjes en zet in de oven
  • Zet de muffins voor 15 minuten in de oven. Ze zijn gaar als de bovenkant goud bruin is.

 

courgette ei muffin

Voedingswaarde Ei muffins

57 kcal per stuk, koolhydraten 1 gram, eiwit 5 gram, vet 5 gram.