Zijn kersen gezond?

zijn kersen gezond?

Mijn favoriete zomerfruit: Kersen! In de zomer zijn kersen volop verkrijgbaar en dan zijn ze meestal niet zo duur.  Vraag jij je dan ook af hoe gezond het eten van kersen is? Je leest het in dit artikel.

Waarom zijn kersen zo gezond

  1. Er zitten veel vitamines  in kersen: Vitamine A en vitamine C. Beide vitamines zijn o.a. goed voor de weerstand.
  2. Ook zitten er veel mineralen zoals koper, mangaan, kalium en ijzer in kersen.
  3. Kersen bevatten, veel meer dan andere fruitsoorten, anthocyaninen. Door anthocyaninen hebben zij net als andere rode vruchten zoals bessen aardbeien hun mooie rode kleur. Anthocyaninen werken als antioxidanten die kunnen helpen bij veel ziektes een aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten. In kersen zitten nog veel meer stofjes zoals galluszuur, hydroxykaneelzuur en kaempferol  die ook werken als antioxidant.
  4. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat kersen kunnen helpen bij jicht en reuma.
  5. Eet je kersen na het sporten, dan is de kans groot dat je sneller van herstelt en minder spierpijn hebt.
  6. In kersen zit melatonine. Daar slaap je ’s avonds lekker van.

Hoeveel calorieën zitten in kersen?

In een portie kersen van 200 gram zitten 110 calorieën en 26 gram koolhydraten.

Conclusie

Inderdaad, kersen zijn hartstikke gezond. Ze zijn niet alleen erg lekker, ook zitten er veel vitamines, mineralen en andere stoffen in. Bovendien bevatten kersen weinig calorieën. Zijn de kersen in het seizoen: eet ze volop.