Vegetarische curry

Wil je eens een dagje geen vlees eten, probeer dan eens dit recept voor een lekkere pittige vegetarische curry. Dit gerecht bevat dus geen vlees of vis en is relatief vetarm.

Vegetarische curry (Aloo Gobhi)

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 1 ui in dunne plakjes
  • 2 groene pepers, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden
  • 3 cm gember in dunne plakjes gesneden
  • bos koriander, steeltjes en blaadjes apart. De steeltjes fijngehakt
  • halve bloemkool in kleine roosjes of blokjes
  • 500 gr aardappelen geschild en in dobbelsteentjes gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl boter
  • 1 el mosterdzaad (15 gr)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn (10 gr)
  • 2 el gedroogde kokos
  • 1 citroen
  • 300 gr (zilvervlies)rijst

Zo maak je de vegetarische curry

Verwarm de oven voor op 220 graden.  Verwarm de zonnebloemolie en de boter in een grote ovenvaste pan en doe er de ui, pepers, gember, koriandersteeltjes, mosterdzaad, kurkuma en komijn bij. Voeg na ongeveer 10  minuten de bloemkool, aardappel  en kokos toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet 4 dl water in de pan en laat aan de kook komen.  Zet nu het vuur laag, de deksel op de pan tot de aardappelen en bloemkool net gaar zijn. Roer goed door en zet de pan nog ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.

Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Strooi tenslotte de korianderblaadjes over de curry en serveer met de rijst. Naar smaak kun je nog een partje citroen erbij leggen.

Voedingswaarde vegetarische curry

350 kcal per persoon – koolhydraten 67% – eiwit  13% – vet 20%

 

(origineel recept afkomstig van Jamie Oliver “Ministry of Food)