Quinoa-Bananen brood

Dit is een recept voor een supersnel te maken gezond en glutenvrij brood. Het is een variant op het recept voor havermout-banaanbrood van Chantal dat ik al eerder maakte. De basis is quinoa, banaan en noten, zaden en pitten. In dit brood gebruik ik de quinoa vlokken van NatureCrops. Dat zijn platgewalste quinoa zaadjes waarvan vlokken gemaakt zijn. De banaan en de abrikoos laten het brood iets zoet smaken. Het brood blijft ongeveer een dag vers. Eet je hem niet binnen een dag op, snijd hem dan in plakken en vries de plakken brood in voor later.

 

Quinoabrood

 

 

Voor 1 brood

 

Boodschappenlijstje

  • 250 gr Quinoavlokken
  • 30 gr Gebroken lijnzaad
  • 15 gr zonnebloempitten
  • 15 gr pompoenpitten
  • Handje gemengde ongezouten en ongebranden noten
  • Handje gedroogde abrikozen in kleine stukjes
  • 4 el Rauwe cacao
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 2 el honing
  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 Rijpe bananen

Verder nodig: cakeblik en bakpapier

Zo maak je het brood

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Hak de noten in stukjes
  3. Prak de bananen
  4. Meng alle ingredienten in een kom
  5. Roer goed door tot het een “deeg” wordt
  6. Als nog te droog is, voeg dan een scheutje water toe
  7. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het deeg erin
  8. Bak het brood in 45 minuten gaar