Havermout-banaan brood

Heb je zin in brood, maar eet je liever geen granen? Probeer dan dit havermout-banaan brood, zonder gluten. Ik bak dit brood vaak in het weekend, en vries dan een deel in zodat ik er de hele week plezier van heb.  Je kunt het brood “zo” eten of beleggen met wat pindakaas, notenpasta of ander beleg naar smaak.

 

havermout banaanbrood

 

Voor 1 brood

Boodschappenlijstje

  • 250 gr Havermout
  • 30 gr Gebroken lijnzaad
  • 15 gr zonnebloempitten
  • 15 gr pompoenpitten
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • 2 el Kaneel
  • 3 eieren
  • 1 tl zout
  • 2 el honing
  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 Rijpe bananen

 

Verder nodig: cakeblik en bakpapier

 Zo maak je het brood

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Hak de walnoten in stukjes
  3. Prak de bananen
  4. Meng alle ingredienten in een kom
  5. Roer goed door tot het een “deeg” wordt
  6. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het deeg erin
  7. Bak het brood in 45 minuten gaar

Smaak te pakken?

Heb je de smaak te pakken van glutenvrij brood? Probeer dan ook het Quinoa-Bananenbrood!