Bananenbrood met muesli en noten

Een stukje bananenbrood, voor mij een perfect tussendoortje voor op het werk. In het weekend bak ik een brood, vries het in en hoef de rest van de week alleen maar een stukje uit de vriezer te pakken voor ik de deur uit ga. Ook voor ontbijt of lunch is een stukje van dit brood trouwens prima geschikt.

Dit is net als alle andere bananenbroden op mijn site, een brood zonder gluten en toegevoegde suikers. Toch is het lekker zoet, door de bananen, rozijntjes en de gedroogde vruchten in de muesli. Dit brood is absoluut niet droog, zelfs lekker smeuïg. Dat komt door de yoghurt die ik erin gedaan heb.

 

Bananenbrood muesli noten

 

Boodschappenlijstje

Voor 1 brood (14 sneetjes)

  • 3 Rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 100 gram Havermeel
  • 10 gram Wijnsteen bakpoeder
  • 50 gram Gemengde noten
  • 85 gram Muesli (ik gebruikte Bircher muesli van MyMuesli)
  • 2 Eieren
  • 150 gram magere yoghurt
  • 50 gram Rozijnen of krenten

Verder nodig: cakeblik, bakpapier

Zo maak je het bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen in een grote kom. Doe het havermeel, de muesli, de noten en het bakpoeder erbij en meng goed.

wijnsteenbakpoeder

 

bananenbrood beslag

Kluts de eieren in een apart schaaltje los. Roer ze samen met de yoghurt door het beslag. Meng alles nog even goed door elkaar. Als het goed is, heb je nu een vrij stevig beslag.

Beslag bananenbrood

Pak je cakeblik erbij. Bekleed het cakeblik met bakpapier (dan heb je geen boter of olie nodig om hem in te vetten) en giet het beslag in het cakeblik.

Het cakeblik gaat nu de oven in voor ongeveer 30-40 minuten. Dek hem eventueel halverwege af met aluminiumfolie.

bananenbrood in de oven

Als je wilt weten of het brood gaar is, steek er dan een sateprikker in. Blijft er beslag aan de prikker hangen dan moet hij nog even, anders is het brood gaar.

Voedingswaarde per plakje

135 calorieen

Meer Bananenbrood recepten