Bananenbrood met haver teff en vijgen

Het leuke van bananenbrood is dat je kunt experimenten met de ingredienten die je in huis hebt. Wat je altijd nodig hebt zijn basisingredienten banaan, eieren en glutenvrij meel of vlokken (bijvoorbeeld havermeel of havermout). De rest van de ingredienten voeg je gewoon naar smaak toe. Ik maakte dit gezonde glutenvrije bananenbrood met wat ik in huis had.  De volgende keer doe ik er nog wat wijnsteenbakpoeder door, daar wordt het brood wat luchtiger van. Verder is hij heerlijk. Licht zoet door de vijgen, gojibessen en kaneel. Wat mij betreft prima geschikt als snel ontbijt of als snack.

 

Bananenbrood haver teff

 

Boodschappenlijstje

Voor 1 brood

  • 2 Rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 100 gram Teff ontbijtgranen
  • 3 eieren
  • 50 gram Gedroogde vijgen
  • Scheut ongezoete amandelmelk of andere plantaardige melk
  • Schep eiwitpoeder
  • Handje gojibessen
  • Handje ongebrande ongezouten noten

Verder nodig: keukenmachine of blender, cakeblik, bakpapier

Zo maak je het bananenbrood

  1. Verwarm de oven op 160 graden
  2. Hak de vijgen en de noten in de keukenmachine fijn
  3. Prak de bananen
  4. Doe de eieren, havermout, teffmeel, banaan en eiwitpoeder bij de vijgen en blend
  5. Voeg ook de amandelmelk toe, hiermee maak je er een smeuiig beslag van
  6. Is het beslag nog te dik dan moet er nog wat amandelmelk bij
  7. Mix tenslotte nog de kaneel en pompoenpitten door het beslag
  8. Bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier en schenk het beslag erin
  9. Bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar
  10. Als je wilt weten of het brood gaar is, steek dan een satéprikker in het brood. Blijft er geen beslag aan de satéprikker plakken, dan is het brood gaar.

 

Smaak te pakken?

Heb je de smaak te pakken van glutenvrij brood? Probeer dan ook het Quinoa-Bananenbrood of Havermout-banaan brood!