Banaan Kokos IJsjes

Op een warme zomerdag is er niets lekkerder dan een ijsje. IJsjes uit de supermarkt zitten vaak bomvol suiker. Wist je dat je zelf heel gemakkelijk ijsjes kunt maken en dat ze ook nog heel gezond kunnen zijn?  Deze ijsjes zijn gemaakt van fruit en plantaardige melk. Er zit geen toegevoegde suiker in en bovendien zijn ze lactose-vrij.  De banaan-kokos ijsjes bevatten maar 55 kcal per stuk.

 

banaankokosijs

Tropische smaak

Door het fruit zijn ze wel lekker zoet, dat komt door de banaan. Door de kokos krijgen ze een lekkere tropische twist! Ze zijn supersnel gemaakt en je hebt maar drie ingrediënten nodig.  Daarna moet je nog wel wat geduld hebben  want ze moeten natuurlijk nog wel een paar uur in de vriezer.

Waar koop je ijsvormpjes?

IJsvormpjes heb je in alle soorten en maten en koop je bij winkels als Blokker, Hema of Ikea. De mijne zijn van siliconen gemaakt en kocht ik online bij Cookinglife. Het voordeel van siliconen vormpjes is dat je de ijsje gemakkelijk uit de vormpjes haalt, wel zo handig.

 

banaan kokos ijs vorm

 

Boodschappenlijstje

Voor 6 ijsjes:

  • 2 Rijpe bananen
  • 150 ml Kokosnootdrink (Alpro)
  • 1 Eetlepel Kokosrasp

Verder nodig: blender, ijsvormpjes, vriezer

Zo maak je de ijsjes

  1. Pureer de bananen samen met de kokosnootdrink in de blender
  2. Roer de kokosrasp er met een lepel door (niet meer blenden)
  3. Giet het mengsel in de ijsvormpjes
  4. Zet ze voor minimaal 4 uur in de vriezer

Tip: Heb je geen kokosrasp in huis? Rauwe cacaonibs  zijn ook heel lekker en gezond.