,

Afvallen zonder dieet

afvallen zonder dieet

Een paar kilo kwijtraken zonder dat je echt op dieet gaat of echte concessies moet doen. Dat kan best. Soms zijn slechts een paar kleine aanpassingen in je dagmenu voldoende om net die paar kilo kwijt te raken. Hoe? Door elke maaltijd te kijken waar je kunt besparen op het aantal calorieën dat je binnen krijgt. In dit artikel geef ik je per maaltijd een aantal voorbeelden van “snelle besparingen”, waardoor je na een tijdje vanzelf zult afvallen. Als je op deze manier eens goed kijkt naar wat je allemaal eet en drinkt op een dag hoef je dus niet echt op dieet.

Ontbijt

Plakje kaas op je boterham? Vervang jonge 40+ kaas met een plak 30+ kaas. Scheelt per boterham 10 kcal. Drink in plaats van volle melk (95 calorieën per glas) halfvolle melk (70 calorieën).

Totale besparing ontbijt: 35 calorieën

Koffietijd

Drink je koffie met suiker en melk? Zwarte koffie is even wennen, maar al snel weet je niet beter. Koffie zonder suiker scheelt direct 20 calorieën per kop. Koffie zonder melk scheelt nog eens 15 kcal per kop. Samen met de suiker is dat dan al 35 calorieën per kop. Drink je twee koppen koffie dan bespaar je direct al 70 calorieën.

Totale besparing koffietijd: 70 calorieën

Lunch

Beleg je dubbele boterhammen met enkel beleg. Dus in plaats van 2 boterhammen met 2 plakken ham, slechts 1 plak ham.  Bespaart direct 20 calorieën. Houd je van soep, neem dan in plaats van de kippensoep een kopje bouillon. Dat scheelt al snel 70 calorieën. Kies net als bij het ontbijt voor halfvolle- in plaats van volle melk. Opnieuw een besparing van 25 calorieën per glas. Karnemelk is nog beter, want dat scheelt maar liefst 45 calorieën vergeleken met volle melk.

Totale besparing lunch: 20+70+45=135 calorieën

Tussendoor

Een lekkere appel in plaats van een stuk ontbijtkoek.

Totale besparing tussendoortje: 20 calorieën

Avondeten

Als je in plaats van een flinke klont roomboter wat bouillon, melk en een klein beetje olijfolie door je stamppot doet, bespaar je daarmee direct 50 calorieën per maaltijd.  Ook op jus kun je vrij eenvoudig besparen. Neem in plaats van een lepel jus gemaakt van roomboter liever magere jus van margarine: een directe besparing van 100 calorieën. Of eet je aardappels  gewoon zonder jus!

Totale besparing avondeten: 150 calorieën

Hoe kun je afvallen zonder dieet?

Houd eens een tijdje bij wat je allemaal eet en drinkt op een dag in een voedingsdagboek. Kijk vervolgens kritisch wat je (verantwoord) weg kunt laten en wat je kunt vervangen met een slimmere variant. In het voorbeeld in dit artikel zie je dat het best simpel is om in totaal zo’n 400 calorieën op een dag te besparen.  Dat staat voor een kleine maaltijd en het was niet eens echt afzien. Ik hoop dat je hiermee ziet dat het niet altijd nodig is om streng op dieet te gaan om wat kilo’s kwijt te raken.  Houd je dit namelijk vol, beweeg je er ook nog bij, dan zul je zien dat je langzaam maar zeker afvalt.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zien-Weten-Eten, SlimmerAfslanken.nl. SlimmerAfslanken.nl heeft gezegd: #afvaltip Een paar kilo afvallen? 400 kcal besparen zonder dieet of afzien is simpeler dan je denkt. http://goo.gl/s8Xr2 #afvallen […]

Reacties zijn gesloten.