Kip uit de römertopf

Zoek je een makkelijk te maken, lekker en gezond gerecht, maak dan eens deze kip uit de römertopf. Het is een complete maaltijd en geschikt voor het hele gezin. Kinderen zijn er ook vaak dol op en het is ook nog eens gezond. Zeg maar de gezondere versie van kip, patat en appelmoes 🙂 (Vooruit de appelmoes moet je er zelf even bij denken, maar dan nog). Kip uit de römertopf is snel gemaakt, maar moet nog wel  anderhalf uur in de oven. Wat mij betreft een perfecte maaltijd voor de zondagmiddag. Lekker relaxen terwijl je hele huis heerlijk begint te ruiken en daarna smullen.

Kip uit de römertopf

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 4-6 Kipkarbonades
  • Kerriepoeder
  • 2 preien in grove stukken gesneden
  • 4 rode paprika’s in grove stukken gesneden
  • 2 grote uien in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 (biologisch) bouillonblokje kip
  • 2-3 kruidnagels
  • 1 halve spaanse peper, pitjes verwijderd en in ringen gesneden
  • 200 gr cherry-tomaatjes
  • 900 gr voorgekookte krielaardappeltjes
  • Peper en zout

Zo maak je kip uit de römertopf

  1. Leg de römertopf ongeveer 10 minuten in een bak koud water zodat de römertopf zich vol kan zuigen met water.
  2. Bestrooi de kip met peper, zout en kerrie en wrijf het goed in de kip
  3. Verdeel de helft van de stukjes paprika, rode peper, prei en ui over de bodem van de römertopf en leg de kip erop
  4. Stop de knoflooktenen tussen de kip
  5. Verdeel de andere helft van de groenten en de cherrytomaten over de kip
  6. Kruimel hier het bouillonblokje overheen
  7. Leg de aardappels bovenop de groente en de kip
  8. Sluit de römertopf en plaats hem in een niet voorverwarmde oven
  9. Zet nu pas de oven op 225 graden. Als de oven te warm is kan de römertopf barsten als je hem er in zet
  10. Gaar het gerecht in ongeveer 90 minuten op 225 graden
  11. Voor aardappels met een knapperig korstje haal je de deksel de laatste 15 minuten van de römertopf af

Voedingswaarde kip uit de römertopf

510 kcal per persoon – koolhydraten 46% – eiwit 22% – vet 32%