,

Is haring gezond?

is haring gezond?

Vette vis is supergezond. Haring is daar een heel goed voorbeeld van. Ik hoor vaak dat mensen geen vette vis willen eten als ze aan het afvallen zijn, maar mijn advies is juist: wél doen! Juist wel, want vette vis heel erg gezond voor je. In dit artikel lees je waarom haring gezond is, ook als je aan het afvallen bent.

Waarom is haring gezond?

Een haring zit boordevol:

  • Omega 3 vetzuren, ofwel eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zorgen voor een gezond cholesterolgehalte en zijn heel goed voor hart en bloedvaten, je zenuwstelsel en gezonde hersenen.
  • Eiwitten van hoge kwaliteit. Dat zijn eiwitten, meestal dierlijke eiwitten, bouwstoffen die je lichaam goed kan verwerken als bouwstof.
  • Vitamines, zoals vitamine A, B, D, en E. Goed voor je weerstand, je spieren, een mooie huid, de stofwisseling en nog veel meer.
  • Mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor. Voor onder andere gezonde tanden en botten

Hoeveel calorieën zitten er in haring?

In een haring zitten ongeveer 130 calorieën en 7 gram vet.

Het haringseizoen wordt meestal in het voorjaar geopend met het eerste vaatje: De Hollandse Nieuwe. Hollandse nieuwe is meestal extra vet, dus extra gezond. Een haring mag Hollandse Nieuwe genoemd worden als ie minimaal 16% vet heeft.

Mijn advies is: eet regelmatig lekkere haring. Lekker bij de lunch, door een salade of als tussendoortje.