Vega stamppot spinazie geitenkaas

Dagje geen vlees of vis? Probeer deze vega stamppot eens. Supersnel klaar. Lekker als het buiten koud en guur is. Met een beetje geluk heb je alle ingrediënten al in huis, dus voor een lekkere en gezonde maaltijd hoef je de deur niet meer uit.

Vegetarische stamppot spinazie geitenkaas

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 1 kg aardappels
  • 800 diepvries spinazie
  • 50 gram geitenkaas
  • 250 gram champignons
  • half glas magere of halfvolle melk
  • theelepel olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je vegetarische stamppot spinazie geitenkaas

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren
  2. Kook de aardappels 15 minuten met wat zout gaar
  3. Ontdooi en verwarm intussen de spinazie
  4. Halveer de champignons
  5. Bak de champignons in de olijfolie lichtbruin
  6. Snijd de geitenkaas in blokjes van 1 cm
  7. Giet de aardappels af en doe  bij de spinazie
  8. Stamp het geheel en voeg melk toe om het wat smeuïg te maken
  9. Voeg de geitenkaas en de champignons toe en meng goed
  10. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer

Voedingswaarde vegetarische stamppot spinazie geitenkaas

300 kcal per persoon  – koolhydraten 64% – eiwit 25% – vet – 11%