Linguine met gamba’s

Dit is echt een supersnel gerecht dat je in no-time op tafel hebt staan. Wat mij betreft perfect voor een drukke doordeweekse avond. Heb je geen linguine of fettuccine in huis, neem dan gewoon een andere pastasoort.

Linguine met gamba’s

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 300 gr linguine of fettuccine (pasta)
  • 300 gr gekookte gamba’s (diepvries)
  • 160 gr cherry tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 60 gr rucola
  • 60 gr parmezaanse kaas
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je linguine met gamba’s

  1. Breng een pan water met wat zout naar smaak aan de kook voor de pasta en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking
  2. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd in smalle reepjes
  3. Halveer de cherry tomaten
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en pers de knoflook erboven uit
  5. Voeg na een minuut de rode peper, de tomaten uit blik en de suiker of honing toe .
  6. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout
  8. Zet ondertussen een wok op het vuur en verhit de rest van de olijfolie. Bak de gamba’s circa 2 minuten
  9. Voeg de gamba’s toe aan de tomaten-peper saus en warm nog even goed door.
  10. Maak de borden op met de linguine en de saus. Verdeel de rucola en de cherry tomaten erover en rasp over elk bord wat parmezaanse kaas.

Voedingswaarde Linguine met gamba’s

500 kcal per persoon – koolhydraten 51% – eiwit 25% – vet 23%