Nasi Goreng met wokgroente

Nasi goreng kun je echt op honderd manieren maken. Iedereen heeft wel een favoriet recept voor nasi goreng. Dit is de mijne. Lekker pittig en super snel op tafel. Ik heb altijd wel een paar porties gekookte rijst in de vriezer staan. Heel handig voor dit soort gerechten. De rijst moet namelijk gaar en afgekoeld zijn, dan bakt ie mooi mee in de nasi.

Nasi Goreng met wokgroente

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kipfilet
  • 250 gr rauwe gepelde garnalen zonder staart (diepvries)
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 400 gr aziatische wokgroente
  • 300 gr rijst: gekookt en afgekoeld

Zo maak je nasi goreng met wokgroente

  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes
  2. Snipper de teentjes knoflook
  3. Snijd de kipfilet in blokjes
  4. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan
  5. Zet het gas onder de wok hoog en voeg de  sambal, knoflook, kip en garnalen toe en blijf  2 minuten omscheppen
  6. Voeg de bosuitjes en de wokgroente toe en wok mee voor een paar minuten
  7. Voeg de rijst toe en bak even mee
  8. Voeg de ketjap en sojasaus toe en roer goed
  9. Zet het vuur zachter, verwarm het geheel nog enkele minuten en serveer

Voedingswaarde nasi goreng met wokgroente

475 kcal per persoon – koolhydraten 59% – eiwit 29% – vet 11% – verzadigd vet 2%