Speculaas Havermoutpap

Een heerlijk verwarmend ontbijt als het buiten koud en nog donker is: speculaas-havermoutpap. Je maakt de pap met speculaaskruiden. Dat is een mengsel van de specerijen kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom.  Je kunt speculaaskruiden natuurlijk gebruiken in koekjes en taart, maar je geeft er dus ook heel makkelijk je havermout een speculaas-smaakje. Ik maak de pap met ongezoete amandelmelk, maar andere (plantaardige) melk kan natuurlijk ook. Door de banaan wordt de pap meteen wat zoeter en heb je geen suiker of honing nodig.

 

havermout speculaas

 

Speculaas-Havermoutpap

 

Voor 1 persoon

Boodschappenlijstje

 

  • 3 Eetlepels havermout of havervlokken
  • 150 ml Ongezoete amandelmelk
  • 1 Theelepel speculaaskruiden
  • 1/4 Banaan
  • 1/2 Peer
  • Pompoenpitten
  • Scheutje lijnzaadolie

Zo maak je de pap

  1. Breng de havermout, amandelmelk en banaan samen aan de kook.
  2. Roer de speculaaskruiden erdoor en laat de pap in ongeveer  5 minuten gaar worden.
  3. Schil intussen de peer en snijd hem in plakjes.
  4. Doe de pap in een schaaltje en garneer met de peer, wat pompoenpitten en druppel er wat lijnzaadolie overheen.