Carrot cake havermout

Ik ben gek op havermout en eet het in allerlei varianten: warm, koud als een havermoutpap, in een muffin, of in een bananenbrood.  Voor elke dag en voor elk seizoen is wel een passend havermoutje te vinden. Vandaag is dat een Carrot cake havermout: een ontbijtje dat smaakt naar een taartje: klinkt bijna te mooi om waar te zijn, vind je niet? Dit is een recept voor een heerlijk warm ontbijt, dat het vooral erg goed doet op koude herfst- en winterochtenden. Het mooie is dat het een zoet ontbijt is, maar dat je met de worteltjes meteen al wat groenten binnenkrijgt.

 

carrot cake oats

 

Carrot cake havermout ontbijt

 

Voor 1 persoon

Boodschappenlijstje

  • 40 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 wortel
  • 1 klein stukje verse gember
  • 1 dadel zonder pit
  • 10 gram rozijnen
  • 10 gram pecan noten
  • 1 theelepel koekkruiden
  • scheutje maple syrup
  • 10 gram kokosrasp of kokosvlokken

Zo maak je de worteltjestaart havermout

  • Rasp de wortel en de gember
  • Hak de dadel fijn verwarm die samen met de amandelmelk op laag vuur
  • Als de dadel uit elkaar begint te vallen doe je de havermout, wortel, gember en rozijnen erbij.
  • Houd een klein beetje wortelrasp en een paar rozijntjes apart voor de garnering.
  • Breng de pap zachtjes aan de kook
  • Doe de koekkruiden erbij
  • Kook de pap in 5-10 minuten gaar
  • Tegen het einde van de kooktijd mogen de pecan noten er nog bij
  • Schenk de havermoutpap in een schaaltje
  • Garneer met wat wortelrasp, rozijntjes, kokos
  • Schenk er tenslotte wat maple syrup overheen

Eet smakelijk!