Sap van sinaasappel bieten en gember

Ik schreef al eerder over bietensap en waarom dat zo goed is voor sporters. Soms koop ik het kant-en-klaar in de supermarkt, soms maak ik het zelf in de slowjuicer. Dit is één van mijn favoriete combinaties: rode bieten, met sinaasappel en gember.

 

rode biet sinaasappel gember

Rode bieten maken rode bloedlichaamjes aan en versterken je bloed. Ook zit er veel vitamine C in en het mineraal mangaan. Mangaan is goed voor je hersenen en botten. Het geeft de stofwisseling een boost en het verrijkt je bloed. Ook in sinaasappels zit veel vitamine C.  Gember werkt vochtafdrijvend en is koortswerend. Er zit veel magnesium en fosfor in.

 

De smaak van gember is best wel sterk. Ben je het niet zo gewend, begin dan gewoon met een klein stukje gember.  Dit sapje is perfect voordat je gaan sporten.

 

Sap van sinaasappel bieten en gember

Boodschappenlijstje

Voor 2 grote glazen

  • 2 Rode bieten
  • 3 Sinaasappels
  • 2 cm Gember

Verder nodig: slowjuicer of sapcentrifuge.

Zo maak je de sap van sinaasappel bieten en gember

  • Snijd de bieten in 4 delen, schil de sinaasappels. Snijd de sinaasappels ook in 4 delen. De gember hoef je niet te schillen. Die kan zo in de sapcentrifuge of slowjuicer.
  • Meng alle ingredienten in de slowjuicer of sapcentrifuge.