Spelt-Chiazaden Pap

Ben je gek op havermoutpap, maar wil je wel eens wat anders? Probeer deze net-even-anders pap dan! In plaats van havervlokken gebruik ik speltvlokken en chiazaden. Speltvlokken zijn rijk aan eiwitten, maar let op, in tegenstelling tot havervlokken zitten er wél gluten in. De chiazaden zijn ook rijk aan eiwitten en ook aan gezonde omega 3 vetten, vezels en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Doordat ze vocht opnemen veranderen de chiazaden trouwens in een gel-achtige substantie.

 

spelt_chia_pap

Spelt-Chiazadenpap met appel en peer

 

Voor 1 persoon

 

Boodschappenlijstje

  • 2 Eetlepels speltvlokken
  • 1 Eetlepel chiazaden
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • Paar plakjes (rijpe) banaan
  • 1/2 Appel in stukjes
  • 1/2 Peer in stukjes
  • Kaneel naar smaak

Zo maak je de pap

  1. Breng de speltvlokken, chiazaden en amandelmelk op laag vuur aan de kook.
  2. Prak de banaan en voeg die ook toe samen met de appel. Zo wordt de pap meteen wat zoeter
  3. Voeg kaneel naar smaak toe. Ik ben gek op kaneel, dus ik doe gerust een eetlepel, maar minder kan ook
  4. Laat de pap in ongeveer 5 minuten gaar worden
  5. Schep in een schaaltje en garneer met de stukjes peer