Kokos havermout-lijnzaad pap

Ik ben dol op havermout bij het ontbijt. Het liefst eet ik het elke dag, soms warm, soms koud. Havermout verveelt nooit, want je kunt er eindeloos mee varieren. Ik experimenteer veel met combinaties en meestal pakt het verrassend goed uit. De basis is gewoon havermout. Dat is neutraal van smaak. Als je dat combineert met bijvoorbeeld kaneel, rauwe cacaopoeder, kokos en ook nog verschillende fruitsoorten, pitten en zaden gebruikt heb je 1001 opties.

TropischePap

De basis van pap

Als basis kies ik meestal voor:

  • 3 eetlepels havermout, speltvlokken, quinoavlokken, chiazaden of lijnzaad. Of een mix daarvan.
  • Voor het vocht neem ik dan ongeveer 200 ml plantaardige melk, zoals ongezoete amandelmelk, kokosnootdrink (Alpro), of soms sojamelk of rijstmelk. Heb ik dat allemaal niet in huis, dan werkt gewoon water of melk ook prima.
  • Fruit naar smaak, maar vrijwel altijd een paar plakjes rijpe banaan in combinatie met het fruit dat ik in huis heb.

Havermout en lijnzaad

Dit recept is een goed voorbeeld van een goede combinatie.  De basis is havermout met gebroken lijnzaad. Lijnzaad kun je gewoon meekoken met de pap. Er zitten veel vezels en omega 3 vetten in. Goed voor de stoelgang en goed voor je bloedvaten.

Kokos havermoutpap met lijnzaad

Voor 1 persoon

Boodschappenlijstje

  • 2 Eetlepels havermout
  • 1 Eetlepel gebroken lijnzaad
  • 3 Plakjes rijpe banaan
  • Snufje kaneel
  • 200 ml Kokosmelk (Alpro)
  • 1 Kiwi
  • Granaatappelpitten
  • Kokosrasp
  • 1 Theelepel lijnzaadolie

Zo maak je de kokospap

  • Breng de havermout en de lijnzaad samen met de geprakte banaan en de kokosmelk rustig aan de kook.
  • Voeg de kaneel toe en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.
  • Schil de kiwi intussen en snijd hem in plakjes.
  • Als de pap gaar is, schep hem dan in een schaaltje. Roer er de lijnzaadolie door en garneer met het fruit en wat kokosrasp.