Glutenvrije eiwitrijke pannenkoeken

De tijd dat we pannenkoekenbeslag maken van pannenkoekmix uit de supermarkt is wel voorbij. Hoe makkelijk en leuk is het om gewoon zelf een goed beslag te maken?! Dan bepaal je tenminste zelf de ingrediënten en maak je hem precies zoals jij dat wilt. Deze pannenkoek is gemaakt van boekweit- en amandelmeel en is daardoor glutenvrij.

 

Power-pannenkoek

Beide meelsoorten zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Amandelmeel bevat bovendien minder koolhydraten vergeleken met bijvoorbeeld tarwemeel en er zit vitamine E in. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die de cellen in je lichaam beschermt tegen vrije radicalen.

Eiwitten voor herstel

Door het bakpoeder krijg je lekkere luchtige pannenkoeken. Door de yoghurt en het eiwitpoeder krijg je meteen wat extra eiwitten binnen.  Bak deze pannenkoeken dus gerust als je een zware training achter de rug hebt, want hij is goed voor je herstel.

 

IMG_20160415_132645

 

 

Pannekoeken van boekweitmeel en amandelmeel met Hüttenkäse en tomaat

Voor 2 flinke pannekoeken:

Boodschappenlijstje:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 60 gram magere yoghurt
  • 6 gram wijnsteen bakpoeder
  • 20 gram neutraal eiwipoeder (ik gebruikte Royal Green whey protein isolate)
  • 50 gram eiwit (ik gebruikte eiwitten van Two Chicks)
  • water
  • 200 gram cherry tomaat
  • 200 gram Hüttenkäse

Verder nodig: koekenpan en een kom om het beslag in te maken.

 

Zo maak je de pannekoek

Maak eerst het beslag:

 

Klop het ei en het eiwit samen luchtig in een kom. Voeg het amandelmeel en het boekweitmeel toe en roer goed door. Zorg dat je geen klontjes meer ziet. Doe vervolgens de yoghurt, het eiwitpoeder en het bakpoeder erdoor en roer nog even goed. Schenk tot slot nog wat water erbij om je beslag tot de gewenste dikte te maken en je kunt gaan bakken.

 

Vet een koekenpan in met wat kokosolie en laat de pan goed heet worden. Bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur. Als de bovenzijde droog is, draai dan voorzichtig om. Schep dan direct de Hüttenkäse op de pannenkoek in de pan en verdeel goed. Doe tot slot de in stukjes gesneden cherry-tomaat erover en de eerste pannenkoek is klaar. Let op, bak de pannenkoek niet te lang, want dan wordt hij droog.

 

Eet smakelijk!

 

Macro’s per pannekoek: 268 kcal 20 gr KH 9 gr vet 22 gr eiwit