Gezonde Cruesli

Is cruesli gezond? Nou nee. Die uit de supermarkt niet. Je zou denken van wel, want op de verpakking staat dat er allemaal gezonde ingrediënten in zitten. Dat klopt ook wel. Maar ze zetten er natuurlijk niet expliciet bij dat er óók ongezonde dingen in zitten zoals suiker, kleurstof en middelen waardoor je de cruesli langer kunt bewaren. Wil je dat alles niet, maar wil je wel lekkere cruesli bij het ontbijt, maak het dan gewoon zelf. Deze cruesli is minstens zo knapperig als die uit de winkel. Er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in, hij is ook nog eens glutenvrij en héél lekker.

 

gezonde cruesli

Gezonde Cruesli

Voor een flinke pot

Boodschappenlijstje

  • 75 gram Boekweitvlokken
  • 50 gram Havermout
  • 1 Eiwit
  • 1 eetlepel Kokosolie
  • 2 eetlepels Dadelstroop
  • 25 gram Kokosrasp
  • 20 gram Pecannoten
  • 20 gram Zonnebloempitten
  • 1 eetlepel Maca
  • 1 theelepel Kaneel
  • 25 gram Gedroogde abrikoos
  • 25 gram Rozijnen
  • 50 gram Gedroogde vijgen

 

Heb je al deze gedroogde vruchten niet in huis? Geen probleem. Een andere soort kan ook, zolang je in totaal maar ongeveer 100 gram gedroogd fruit gebruikt. Tip: dadels, moerbeien of gojibessen zijn ook heel lekker door de cruesli.

Verder nodig: grote bakplaat en bakpapier

 

Zo maak je de cruesli

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie en roer het eiwit erdoor. Voeg vervolgens alle ingrediënten behalve het gedroogde fruit toe en meng heel goed.  Verdeel nu het mengsel goed over de bakplaat en plaats deze ongeveer 20 minuten in de oven. Snijd intussen het het gedroogde fruit in stukjes. Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en schep het gedroogde fruit erdoor. Plaats de bakplaat nog 10 minuten in de oven. Laat het mengsel goed afkoelen. Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot. Dan blijft hij lekker knapperig.

Voedingswaarde per portie van 40 gram: 185 kcal