, ,

Review koolhydraatvrije pasta en rijst van Slim

Glucomannan rijst pasta

Een dagje wat minder koolhydraten uit rijst of pasta maar wél een lekkere curry of pastagerecht eten? Dat kan best hoor. Er is tegenwoordig een koolhydraat- en vetvrij alternatief voor gewone pasta en rijst. Het heet Slim. Lees hier mijn review van Slim Pasta en Slim Rijst.

Glucomannan pasta en rijst

Slim Pasta/Rijst is gemaakt van Glucomannan, dat wordt gemaakt van een plantaardige vezel uit de Konjac plant. De Konjac plant groeit vooral in Aziatische landen zoals Japan en China. Er worden trouwens ook afslankpillen van Glucomannan gemaakt. Die schijnen te werken omdat het je hongergevoel zou remmen. Ik ben zelf bepaald geen fan van afslankpillen, dus of die werken weet ik niet. De pasta en de rijst wilde ik wel eens proberen. Niet zozeer om te zien of ik er van af zou vallen, maar meer om te kijken of het wat is in plaats van koolhydraatrijke pasta en rijst.

Er is Slim Pasta, Slim Rijst en Slim Noodles. De pasta en rijst heb ik geprobeerd. De rijst gebruikte ik in de chili con carne en in een wokschotel en de pasta at ik met een verse tomatensaus. Wat vond ik er van?

Nou, het viel me niet tegen! Normaal gesproken ben ik helemaal niet van dit soort instant-achtige producten die je zo uit de verpakking in de pan doet en alleen maar hoeft op te warmen, maar ik moet eerlijk bekennen dat het best te doen is.

Glucomannan rijst

De rijst lijkt qua structuur nog het meest op echte rijst en kun je prima gebruiken in de nasi, curry of chili con carne. Best handig, want je maakt alvast de saus en zodra de saus bijna klaar is hoef je alleen nog maar de rijst af te spoelen en even mee te warmen.  De smaak is anders dan rijst, maar wel prima en zo ook de structuur. Het zijn alleen wat kleinere rijstkorreltjes dan je gewend bent.

 

Glucomannan pasta

Bij de pasta vond ik het wel een ander verhaal. Die structuur lijkt een stuk minder op gewone pasta. Dit was wel héél al-dente en doet denken aan de structuur van rubber.  Over de geur bij het openen van de verpakking was ik ook minder enthousiast. Je ruikt toch echt een vislucht en dat komt vreemd over als je bedenkt dat het een plantaardig product is. Gek genoeg proef je die vislucht uiteindelijk helemaal niet als je de pasta goed afspoelt onder de kraan. Héél erg is het allemaal niet, maar vergeet dus niet om het even goed af te spoelen anders smaakt je pastaatje een beetje naar de zee.

Voordelen Slim Pasta en Rijst

  • Heel weinig calorieën (9 calorieën per portie)
  • Biologisch
  • Glutenvrij
  • Suikervrij (geschikt voor diabetici)
  • Koolhydraatvrij
  • Vezelrijk
  • Vult heel goed
  • Goed voor je cholesterol
  • Supersnel klaar (in 2 minuten)

Nadelen Slim Pasta en Rijst

  • Relatief duur
  • (Nog) niet in alle supermarkten te verkrijgen
  • De geur is een beetje ‘ vissig’ terwijl de smaak neutraal is
  •  Andere bite dan gewone pasta of rijst (maar wel oké)

Zou ik het opnieuw kopen?

Qua smaak is Slim niet te vergelijken met échte pasta of rijst vind ik. Er gaat niets boven een bord zelfgemaakte pasta met verse bolognesesaus. Ik denk dat je een Italiaan zou beledigen als je hem een bord Slim Pasta voor zou schotelen. Maar ja, voor een slanke, snelle doordeweekse maaltijd waarbij je het even rustig aan wilt doen met de koolhydraten vind ik het dan wel weer een prima alternatief.  De hoge prijs vind ik trouwens nog een reden om Slim niet vaak in huis te halen: je betaalt ongeveer 2,50 per pakje, één pakje is genoeg voor twee personen. Gewone pasta of rijst is een stuk goedkoper.